Wiver

Uitzendbureau voor Transport & Logistiek

Het fasensysteem van Wiver

Pensioen fasenplan wiver

Fase A

Je doorloopt fase A door 78 weken voor Wiver te werken. Elke week waarin je werkt telt mee, elke week waarin je niet werkt telt niet mee. Het maakt niet uit hoeveel uren je in een week werkt en voor hoeveel verschillende opdrachtgevers je werkt. Werk je een tijdje niet dan is er ook nog niets aan de hand, de opbouw van je rechten gaat gewoon door. Pas als je 26 weken niet hebt gewerkt ben je terug bij het begin van fase A. De opbouw van je rechtspositie begint dan van voren af aan.
Je begint deel te nemen aan een pensioenregeling indien je 21 jaar of ouder bent en 26 weken voor Wiver hebt gewerkt.

Fase B

Fase B duurt sinds 1 juli 2015 vier jaar. In fase B ben je steeds werkzaam op basis van een uitzendovereenkomst voor bepaalde tijd. In de periode van vier jaar mogen zes contracten afgesloten worden. Onderbrekingen korter dan zes maanden tellen mee voor de duur van de vier jaar. Wel moet je, net als in fase A, voor hetzelfde uitzendbureau werken om deze fase te doorlopen. Werk je 26 weken of langer niet voor een uitzendbureau, dan ga je terug naar het begin van fase A.

Fase C

Als je fase B hebt voltooid en binnen zes maanden doorgaat met werken voor Wiver, kom je terecht in fase C. Je bent dan automatisch voor onbepaalde tijd in dienst.

Ik ben op zoek naar

personeel

Ik ben op zoek naar

een baan

Geschiedenis

Wiver is in 1986 gestart door Fred de Wit. Hij draagt het stokje in 1997 over aan zijn zoon Raymond de Wit die het uitzendbedrijf met succes verder uitbouwde.

Geschiedenis

Opdrachtgevers

Wiver heeft sinds 1996 een betrouwbare reputatie opgebouwd bij haar opdrachtgevers. Betrokkenheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid worden gewaardeerd.

Opdrachtgevers

Ons team

Onze mensen kennen de verhuis- en logistieke branche als geen ander. Snelheid, flexibiliteit en en betrokkenheid zit in onze genen. Maak kennis met ons team!

Team

Uitzendbureau voor Transport en Logistiek

Wiver is sinds 1986 succesvol in het leveren van gemotiveerde medewerkers voor logistieke krachten. Met onze opdrachtgevers bouwen wij een langdurige samenwerking en partnerschap op. Ben je op zoek naar een betrouwbare en slagvaardige flexibele schil voor jouw bedrijf? Maak kennis met Wiver!

Onze missie

Echte aanpakkers

Flexibele schil

Verhuis-, transport- en logistieke bedrijven hebben op piekmomenten áltijd behoefte aan extra mensen. Wiver is ontstaan vanuit deze behoefte en streeft naar de best mogelijke pool van gemotiveerde mensen om landelijk op de snelst mogelijke wijze gekwalificeerde mensen te kunnen leveren.

Kernwaarden

  • Wij doen wat we beloven
  • Snelheid van leveren
  • Op tijd komen is de norm
  • Net iets meer doen dan gevraagd wordt
  • Gemotiveerd en betrokken
  • Ontzorgen van opdrachtgevers
  • Zorgen voor werknemers
  • Lange termijn samenwerking
  • Wij leiden mensen op
  • Landelijk dezelfde snelle service

Betrouwbare werkgever

Wij streven er naar om ‘echte aanpakkers’ in een markt waarin flex noodzakelijk is werkzekerheid te bieden. Wij willen een betrouwbare, persoonlijke werkgever zijn met oog voor de ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden van elke medewerker.